Tips & tricks

Verzender

1. Vermeld de gegevens volledig en juist zowel van de verzender als van de ontvanger (adres, email, telefoon-/GSM-nummer). Op die manier kan de bezorger de juiste adressen bereiken en juiste personen contacteren. U kan bovendien adressen opslaan om in de toekomst tijd te winnen.

2. Vermeld juiste of gewenste instructies om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de bezorger niet voor gesloten deuren staat.

3. Houd er rekening mee dat minder courante en langere afstanden minder eenvoudig bezorgers kunnen vinden. Deze verzendingen kunnen soms dus wat langer duren vooraleer ze geaccepteerd worden.

4. Plaats je verzendingen tactisch en praktisch indien u meerdere zendingen moet doen. Bijvoorbeeld: staan er de komende dagen meerdere zendingen op de planning naar Brussel? Plaats ze er dan gelijktijdig op. Zo hebben de zendingen/pakjes veel sneller kans om een bezorger te vinden.

5. De codes gelinkt aan de pakjes/verzendingen zijn naast in de mailbox ook makkelijk en snel terug te vinden in de applicatie zelf.

6. Indien de ontvanger de ‘delivery’-code niet heeft of vindt, kan u deze als verzender nog steeds terugvinden via mail en/of applicatie om eventueel te bezorgen aan de bezorger.

Bezorger

1. Neem contact op met de verzender door te bellen zodra je een pakje op de applicatie hebt geaccepteerd van diezelfde verzender. Op die manier vermijd je verrassingen bij het ophalen zoals gesloten deuren van een winkel.

2. Neem contact op met de ontvanger door te bellen zodra je een geaccepteerd pakje op de applicatie hebt opgehaald bij de verzender. Op die manier vermijd je verrassingen bij het ophalen zoals de ontvanger die niet thuis is.

3. Verdien meer door snel te zijn en verzendingen tactisch te combineren/accepteren voor een andere bezorger ermee weg is.

4. Indien de ontvanger u niet meteen een ‘delivery’-code kan geven, kan u nog steeds contact opnemen met de verzender die u deze dan nog kan overhandigen.

5. Houd er rekening mee dat u verzendingen doet van zaken die niet van u zijn. Draag er dus zorg voor.